Edukativni programi za decu u Galeriji Matice srpske

VIDEO K9: Već 20 godina Galerija Matice srpske organizuje edukativne programe za decu sa ciljem da, kako kažu, novosadski mališani imaju priliku da odrastaju uz umetnost.

0
45

Galerija Matice srpske već 20 godina realizuje edukativne programe za decu, te mnogi novosadski mališani odrastaju uz umetnost upravo u dečjoj sobi Galerije Matice srpske.

Posmatrajući originalna umetnička dela i slušajući priče muzejskih edukatora deca imaju priliku da saznaju zanimljivosti o Predićevom odrastanju i školovanju, putovanjima, prijateljima i temama koje je najviše voleo da slika.

Ideja programa je da deca na zanimljiv i interaktivan način upoznaju ne samo stvaralaštvo ovog umetnika, već i vreme u kom je živeo kako bi izgradili pozitivan odnos ka kulturi i umetničkom nasleđu.

A male novosađane svake subote očekuje i nova tema inspirisana delima iz Stalne postavke i sa povremenih izložbi Galerije.

„Jedna sasvim (ne)obična srpsko francuska veza“ je izložba koja predstavlja vezu između srpske i francuske kulture, a organizovana je u okviru Meseca frankofonije kroz saradnju Galerije Matice srpske sa Francuskim institutom u Novom Sadu, a zahvaljujući pokroviteljstvu Ministarstva kulture Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.