Edukacije starijih o bezbednosti u saobraćaju

Centar za unapređenje bezbednosti saobraćaja, u toku maja i juna, u mesnim zajednicama i u klubovima penzionera na gradskom području sprovodi edukaciju osoba starijih od 65 godina u cilju povećanja njihove bezbednosti kao učesnika u saobraćaju.

382

Edukacijama o bezbednosti u saobraćaju za osobe starije od 65 godina će biti obuhvaćeno deset Mesnih zajednica, osam u gradu, dve u prigradskim naseljim i u dva doma penzionera u Novom Sadu.

“Na ovaj način Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja pokušava da utiče na svest naših starijih sugrađana da obrate više pažnje prilikom učešća u saobraćaju kako bi doprineli smanjivanju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje baš ova kategorija učesnika u saobraćaju”, rekao je Đorđe Basarić, načelnik Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

Prva od ovih edukacija startovala je juče u Kovilju. Edukacija podrazumeva predavanja koje drže stručnjaci iz oblasti bezbednosti saobraćaja i medicine, a tokom kojih će slušaocima biti predočena osnovna pravila kojih se moraju pridržavati, kako bi bili bezbedni kao učesnici u saobraćaju.

“Biće im takođe ukazano na činjenice koje se odnose na psihofizičko stanje osoba u tim godinama i predočeno na šta bi trebalo posebno obratiti pažnju kada učestvuju u saobraćaju kao pešaci, biciklisti, ili vozači motornih vozila”, navela je rekla je predsednica Centra za unapređenje bezbednosti saobraćaja Dragana Marković.

Svi prisutni na predavanjima dobiće i edukativni materijal, kao podsetnik na neka osnovna pravila kojih bi trebalo da se pridržavaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.