Edukacija za prvu pomoć detetu

VIDEO K9: Projekat novosadskog Doma zdravlja, "Edukacija za prvu pomoć kod odojčadi i dece", koji je naišao na dobar odziv roditelja, biće realizovan i ove godine u Gradskom centru za unapređenje reproduktivnog zdravlja.

0
48

Projekat “Edukacija za prvu pomoć kod odojčadi i dece”, koji Dom zdravlja Novi Sad realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zdravstvo, podrazumeva edukaciju kroz 14 radionica namenjenih budućim roditeljima koje se odnose na pružanje prve pomoći u slučaju trovanja, gušenja, opekotina, dehidratacije, povraćanja, osipa, povišene telesne temperature, padova, alergijskih reakcija, febrilnih konvulzija, a biće obuhvaćena i sva ostala hitna stanja kod odojčadi.

Namenjen je obuci trudnica u osmom i devetom mesecu trudnoće i njihovim partnerima, sa teritorije Novog Sada, a ideja je da roditelji prepoznaju kada je detetu potrebna hitna medicinska pomoć i kako da reaguju u kriznim situacijama.

Predavači na radionicama su pedijatar, visoko strukovna sestra i fizioterapeut koji će roditeljima preneti veštine i tehnike pružanja  prve pomoći odojčetu, upoznati ih sa simptomima i karakteristikama određenih vrsta povreda.

Predavanja će biti održana u Gradskom centru za unapređenje reproduktivnog zdravlja, u Almaškoj 4 i prvo je zakazano 30. avgusta u dva termina, od 18h i od 19 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.