Edukacija starijih o saobraćaju

VIDEO K9: Najstariji sugrađani su ugrožena kategorija u saobraćaju, smatraju u Centru za unapređenje bezbednosti u sabraćaju koji je za ovu populaciju tokom septembra organizovao edukaciju o bezbednosti na putu.

0
41

Neretko čitamo o saobraćajnim nezgodama u kome straduju najstarije osobe. Starija populacija se posebno izdvaja po ugroženosti u saobraćaju, kažu u Centru za unapređenje bezbednosti u saobraćaju i naglašavaju da je svaka četvrta osoba poginula u saobraćajnim nesrećama u Srbiji starija od 65 godina.

Stoga su upravo za ovu starosnu grupu građana tokom septembra realizovali projekat pod nazivom „Edukacije osoba starijih od 65 godina u oblasti bezbednosti u saobraćaju“.

Edukacije su organizovane u formi radionice koja je trajala sat vremena i sastojala se iz teorijskog i praktičnog dela, a prisustvovalo je preko 125 osoba starijih of 65 godina. Pored toga, u cilju dizanja svesti o važnosti edukacije o bezbednosti saobraćaja, podeljeno je i preko 200 flajera u gradu, kao i svetala za osvetljenje bicikala.

Stariji ljudi u saobraćajnim nezgodama stradaju za volanom automobila, sedeći na sicu bicikla ili šetajući ulicom. Zbog starosti i krhog tela, najčešći ishod saobraćajne nesreća bude smrt. Zbog toga je važno i naše najstarije sugrađane edukovati o bezbodnom saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.