Edukacija mladih budućih vozača

U toku je vršnjačka „Edukacija mladih budućih vozača, učenika srednjih škola na teritoriji Grada Novog Sada “, a prva faza ovog projekta realizovana je danas u Gimnaziji Laza Kostić.

0
83

Projekat pod nazivom „Edukacija mladih budućih vozača, učenika srednjih škola na
teritoriji Grada Novog Sada “, koji sprovodi Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, podrazumeva vršnjačku edukaciju učenika trećih i četvrtih razreda srednjih škola, tokom koje se mladima ukazuje na opasnosti usled korišćenja mobilnih telefona u saobraćaju, kao i na posledice koje nastaju zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, odnosno kacige.

Poseban segment edukacije odnosi se na opasnosti koje vožnja pod dejstvom alkohola ima na učesnike u saobraćaju. Projekat se realizuje u dve faze, a u prvoj su danas su u sali Gimnazije „Laza Kostić“ po dva delegirana učenika trećeg razreda iz svake od srednjih škola u Novom Sadu prisustvovala edukaciji predavača Centra za unapređenje bezbednosti u saobraćaju. Oni su, nakon odslušanog predavanja, dobili sertifikate i u daljoj realizaciji projekta učestvovaće kao vršnjački edukatori. U drugoj fazi projekta, oni će, uz asistenciju predstavnika Centra, održati predavanja učenicima trećih i četvrtih razreda škola koje pohađaju. Ovaj projekat je finansijski podržala Gradska uprave za saobraćaj i puteve.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.