Edukacija mladih, budućih vozača

VIDEO K9: U novosadskoj Gimnaziji „Laza Kostić“ danas je počeo program edukacije mladih budućih vozača o bezbednom učešću u saobraćaju za učenike trećih i četvrtih razreda srednjih škola.

0
43

Godišnje u Srbiji više od 100 mladih izgubi život u saobraćajnim nezgodama, a preko 6.100 ih bude povređeno.

U prvoj od 16 edukacija mladih budućih vozača o bezbednom učešću u saobraćaju, koja je danas održana srednjoškolcima 3. i 4. godine Gimnazije “Laza Kostić”, učenici su imali priliku da čuju, između ostalog, koji su to najčešći faktori rizika i šta je sve važno da znaju kako ne bi ugrozili sebe, a ni druge učesnike u saobraćaju.

Agencija za bezbednost saobraćaja podržala je ovu aktivnost gradskog Saveta za bezbednost saobraćaja sa kojom imaju, kako je rekao, odličnu saranju koja je je u prethodnom periodu rezultirala nizom preventivnih aktivnosti.

Nakon edukativnog dela programa, žrtva saobraćajne nesreće posle koje je ostala trajni invalid, Kristina Đorđević, podelila je sa učenicima svoje iskustvo.

Mladi u saobraćajnim nezgodama najčešće stradaju u svojstvu vozača te je, shodno tome, iz budžeta Grada izdvojeno tri miliona dinara za edukaciju učenika, kako bi se budući vozači spremno uključili u saobraćaj.

Ista edukacija biće održana u svim novosadskim srednjim školama, sa ciljem da mladi, kao najrizičnija starosna kategorija, a ujedno i nosioci budućeg transportnog sistema, steknu odgovarajuća znanja i povoljne stavove, koji predstavljaju važne determinante bezbednog ponašanja u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.