E-novčanik za JGSP čekiranje

VIDEO K9: Od 22. januara u Novom Sadu će biti dostupna dodatna usluga plaćanja javnog gradskog i prigradskog prevoza putem takozvanog e-novčanika, koji će u autobusu funkcionisati po sistemu čekiranja.

0
43

Uvođenje elektronske karte, takozvanog e-novčanika, za plaćanje vožnje autobusom JGSP Novi Sad, koje će početi početkom marta, izazvalo je dosta različitih komentara u javnosti.

Elektronska naplata karata je, praktično, počela pre nekoliko godina, a ova novina je samo još jedna dodatna usluga plaćanja pojedinačnih karata u prevozu elektronskim putem, poručila je Vesna Hrnjak iz ovog preduzeća.

Sistem funkcioniše tako da korisnik na već kupljeni e-novčanik dopunjava sredstva kojima plaća vožnju tako što pri ulasku, a obavezno i pri izlasku iz vozila čekira karticu.

U ovom promotivnom periodu, kako je istakla, korisnike e-novčanika očekuju praktične pogodnosti.

Za ostale je promo cena e-novčanika 375 dinara do 4. februara, a nakon toga će se biti skuplja, s obzirom na određena poskupljenja koja stupaju na snagu dan kasnije.

JGSP je, osim svojih, otvorio još 23 prodajna mesta u kioscima “Maxim box” pored autobuskih stajališta. E-novčanik će moći da koriste svi građani stariji od 10 godina. Minimalan iznos dopune je 200 dinara, a maksimalan 5.000 dinara na prodajnim mestima, odnosno 10.000 donara preko preko Nsmart portala i e-naloga mobilne aplikacije Nsmart.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.