DZNS: U nedelju preventivni pregledi

VIDEO K9: Nova akcija preventivnih pregleda koje Ministarstvo zdravlja organizuje u 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije je u nedelju 21. aprila. U novosadskom Domu zdravlja ovi pregledi biće organizovani u objektu na Limanu IV.

0
26

Dom zdravlja “Novi Sad” pridružuje se akciji preventivnih pregleda Ministarstva koja će biti realizovana u nedelju, 21. aprila, u periodu od 8 do 16 časova.

Ovoga puta će biti rađene analize i preventivni pregledi koji mogu da ukažu na rizik od bubrežne i srčane insuficijencije.

Preventivni pregledi Doma zdravlja “Novi Sad” organizovani su u objektu na Limanu IV, gde će sugrađanima biti rađeni elektrokardiogram (EKG), izračunavanje stepena uhranjenosti (BMI), merenje krvnog pritiska i pulsa, glikemija, urea i kreatinin, izračunavana jačina  glomerularne filtracije (GFR) iz vrednosti kreatinina u serumu pacijenta. Dobijene vrednosti mogu poslužiti za utvrđivanje stepena
opadanja bubrežne funkcije.

Laboratorijske analize biće rađene od 8 do 11 časova, a iz Doma zdravlja poručuju pacijentima koji žele da urade laboratorijske analize, da pre toga ne doručkuju!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.