DZNS: Teška godina ali smo ponosni

VIDEO K9: Godina za nama bila je iscrpljujuća za Dom zdravlja Novi Sad, izjavio je za Kanal 9 direktor ove ustanove Veselin Bojat. Pored svih poteškoća, ipak su ponosni na postignute rezultate, rekao je Bojat koji smatra da je Novi Sad postavio visoku lestvicu kada je u pitanju borba protiv korona virusa.

0
11

Epidemija korona virusa u našoj zemlji traje već gotovo dve godine, koje su bile teške i za Dom zdravlja Novi Sad.

Ova ustanova bila je prva linija fronta u borbi protiv Covida-19, jer se potencijalno zaraženi pacijenti lekaru prvo javljaju u Dom zdravlja. Uprkos svemu, direktor novosadskog Doma zdravlja, prim. dr Veselin Bojat, ističe da su i više nego ponosni na ostvarene rezultate.

Nakon što je vakcinacija u Novom Sadu dostigla pik krajem maja, usledio je period kada u našem gradu više od 3 nedelje nije bilo pacijenata zaraženih kovidom-19, rekao je Bojat koji je apelovao na građane da se vakcinišu, što je, smatra on, preduslov za uspešniju narednu godinu.

U narednoj godini, kako je rekao, planirana je i rekonstrukcija objekta Doma zdravlja na Novom naselju.

Bojat je za januar najavio i otvaranje novog objekta Doma zdravlja u Adicama, čime će, kako kaže, zdravstvo biti pristupačnije sugrađanima iz ovog dela Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.