DZNS: Skrining/rano otkrivanje raka dojke

VIDEO K9: Nakon dugog perioda koji je podrazumevao rad Doma zdravlja „Novi Sad“ u kovid sistemu, iz ove ustanove kažu da se vraćaju onome što im je prioritet, a to je preventivni rad s građanima.

0
10

Iz DZNS podsećaju sugrađanke da mogu da se prijave na skrining/rano otkrivanje raka dojke pozivanjem kol centra na 4879-000.

Skrining mamografijom, prema Nacionalnom programu za rano otkrivanje karcinoma dojke, obuhvaćene su žene od 50 do 69 godina sa teritorije opštine Novi Sad, Petrovaradin i Sremski Karlovci, a koje imaju otvoren zdravstveni karton u novosadfskom Domu zdravlja, u kojem su zabeleženi njihova tačna adresa i broj telefona.

Iz Doma zdravlja dodaju da njihov Kol centar vodi evidenciju poziva i zakazuje žene uz uslov da skrining mamografija nije rađena u poslednje 2 godine te da im nije dijagnostikovan karcinom dojke i navode da 10 godina od završetka lečenja, pacijentkinja ponovo ulazi u skrining program.

Dnevno u Domu zdravlja “Novi Sad” urade 25 skrining mamografija, svaka pacijentkinja se slika u 4 projekcije, a termini su na 20 minuta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.