DZNS: Pedijatrija uskoro na Novom naselju

VIDEO K9: S obzirom na to da u objektu Doma zdravlja “Novi Sad” na Novom naselju više ne radi Covid centar, sve službe će se polako vratiti u redovan rad, saopšteno je iz ove ustanove.

0
24

Budući da je Covid centar neprekidno funkcionisao od marta 2020. godine, pre postepenog povratka svih službi u redovan rad prvo je potrebno uraditi kompletnu dezinfekciju objekta, navode iz Doma zdravlja Novi Sad, nakon objave o zatvaranju Covid centra.

Jedna od službi za koju postoji najveće interesovanje jeste Služba za zdravstvenu zaštitu dece, a na naše pitanje da li će sada i pedijatrija biti konačno vraćena u ovaj deo grada, dobili smo potvrdan odgovor. Međutim, kako navode iz ove zdravstvene ustanove, treba uzeti u obzir i to da je, zbog velikog pritiska kojem je ova služba bila izložena, izvestan broj pedijatara napustio Dom zdravlja “Novi Sad” i otišao u privatni sektor.

Kako bi donekle ublažili postojeću situaciju, Dom zdravlja je produžio ugovor o radu za dvoje pedijatara koji su, kako kažu, trebali otići u penziju.

Sa druge strane, iz Doma zdravlja mole za razumevanje i strpljenje i dodaju da čine sve kako bi potrebe sugrađana za zdravstvenom zaštitom budu zadovoljene.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.