DZNS: Na osnovu prijave pacijenta pokrenuta interna kontrola

Hapšenje doktorke Doma zdravlja "Novi Sad" usledilo je nakon što je pacijent prijavio nepravilnost u njenom radu, navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

0
11
FOTO/RTV

Kako navode iz Doma zdravlja Novi Sad, na osnovu žalbe pacijenta, ova ustanova pokrenula je internu kontrolu rada koja je u ovom slučaju ukazala na zloupotrebu, te su u skladu sa tim reagovali i nadležnim državnim organima predočili rezultate.

Rad Doma zdravlja ‘Novi Sad’, najveće ustanove primarne zdravstvene zaštite u Srbiji, bio je, i ostao, primer ali i podstrek da se poverenje dato od građana zadrži. Dom zdravlja ima dobre radnike, profesionalce koji požrtvovano rade svoj posao i zarad njih ne želimo ni senka da na njih padne. Vreme pandemije, za nas često ratno vreme, pokazalo je pravu sliku zajednice i pojedinca. Toleranciju za pojave koje bacaju svetlo sumnje nismo, niti ćemo imati“, navodi Dom zdravlja u saopštenju.

Iz ove ustanove dodaju da “kao odgovorna ustanova, koja je preko 700 dana uključena u borbu protiv korona virusa”, uvek će biti na raspolaganju državnim organima i time zaštiti i građane i zaposlene. Podsetimo da su doktorka Doma zdravlja i još dvoje uhapšeni, dok se za još jednom osobom traga, zbog sumnje da su učestvovali u malverzacijama sa vakcinalnim potvrdama. Doktorka je osumnjičena da je za novac izdavala lažne potvrde o vakcinaciji

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.