Dvostruko više novca za vlasnice nekretnina

VIDEO K9: Ukupno 40 miliona i 800 hiljada dinara u ovoj godini, skoro dva puta više nego u prošloj, biće izdvojeno za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu nekretnina čije će vlasnice biti žene, odlučeno je danas na sednici Pokrajinske vlade.

0
13

Dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama iz Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasniik biti žena izdvojila je na današnjo sednici Pokrajinska vlada, čime je gotovo dvostruko povećan iznos za ovu meru podrške u ovoj godini koji sada iznosi 40,8 miliona dinara.

Dodatna sredstva, kako je sapšteno, obezbeđena su nakon rebalansa pokrajinskog budžeta.

Pored ovoga, na današnjoj sednici doneto je i rešenje da se Gradu Somboru usmeri ukupno 101,8 miliona dinara, od čega je 84,5 miliona dinara namanjeno za izgradnju sistema ventilacije i klimatizaciju s rekonstrukcijom sistema vazdušnog grejanja u  gradskoj hali Mostonga u Sportskom centru „Soko”, dok je 17,3 miliona dinara opredeljeno za sanaciju krova zgrade na dečjem odeljenju Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki”.

Pokrajinska vlada izdvojila je i 13 miliona dinara za finansiranje ugradnje novog osvetljenja u Sportskoj hali na Slanoj bari u Novom Sadu.

Za izradu Plana detaljne regulacije mesta Pavlovci u Opštini Ruma usmereno je 5,5 miliona dinara, a pet miliona dinara izdvojeno je i za finansiranje tehničkih kontrola saobraćajnih projekata radi povećanja nivoa bezbednosti saobraćaja i zaštite dece školskog uzrasta u zoni škola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.