Dveri: Saradnja opozicionih partija neophodna

VIDEO K9: Iako je za sada na stanovištu da pokret "Dveri" treba samostalno da izađe na izbore, predsednik ovog pokreta Boško Obradović smatra da je opoziciji potreban sporazum o međusobnom nenapadanju i saradnji, kako bi se zajedno suprotstavili aktuelnoj vlasti na predstojećim izborima.

0
18

Lider pokreta „Dveri“ izjavio je da je ovaj pokret doneo odluku da samostalno izađe na predstojeće izbore i ocenio da u Sporazumu koji je potpisan u Skupštini, ima dosta konkretnih poboljšanja izbornih uslova, da nije dobijeno sve što je „bojkot opozicija“ tražila, ali da je to „maksimum u ovom trenutku od ovakve vlasti. Pitali smo Obradovića da li je saradnja sa ostalim opozicionim partijama ipak moguća i od čega ona zavisi.

Obradović je izjavio da je Srbija i dalje daleko od slobodnih i poštenih izbora ali da je sada važno kako će izgledati primena odredbi ovog sporazuma. Obradović je naveo da će Dveri delegirati predstavnike u svim telima koja se formiraju, od Radne grupe za proveru biračkog spiska, do kontrolnog tela koje će pratiti implementaciju sporazuma i kompletan izborni proces.

Prema njegovom mišljenju saradnja između opozicionih partija je neophodna jer opozicija treba da ima dogovor o međusobnom nenapadanju i međusobnoj saradnji, a pokret Dveri je raspoložen za sve vidove saradnje sa opozicijom, jer jedino zajedno mogu da se suprotstave aktuelnom režimu u Srbiji.

U Skupštini Srbije je krajem prošlog meseca potpisan Sporazum o unapređenju uslova za održavanje izbora. Sporazum su potpisali predsednik Skupštine Ivica Dačić i predstavnici stranaka koje su bile u Radnoj grupi za međustranački dijalog, Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i opozicione stranke koje su bile u Radnoj grupi za međustranački dijalog – Dveri, DSS, POKS, Zavetnici, Srpska radikalna stranka, Zdrava Srbija i Dosta je bilo.

Sporazum se odnosi na izborno zakonodavstvo, zatim na sam izborni proces, kao što je podnošenje lista i prikupljanje potpisa, na kontrolu biračkog spiska i samog dana glasanja i rezultate, kao i na pitanje medija, izveštavanje Javnog servisa i finansiranja kampanja.

(Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.