DVERI: PROMOCIJA HOMOSEKSUALIZMA UGROŽAVA TRADICIONALNU PORODICU

914
(VIDEO K9) Još uvek čekamo odgovor na pitanje, da li će Parade ponosa sutra biti. Predstavnici LGBT populacije smatraju da bi ova šetnja doprinela još jačoj svesti građana o pravima homoseksualaca.
Sa druge strane, protivnici smatraju da je svrha parade zapravo nešto sasvim drugo. O ovome se sa predstavnicima Pokreta Dveri govorilo u našoj emisiji Otvoreni ekran.
 
Privatnost treba čuvati, a ne na osnovu nje tražiti privilegije., smatra predstavnik Pokreta Dveri Srpske, Vladan Glišić.  Rekao je da se nada da će ovaj skup biti zabranjen, kao u Rusiji. Kako tvrdi, ne zbog diskriminacije, nego zbog zloupotrebe homoseksualaca i nametanja ideologije čiji je cilj razaranje tradicionalne porodice. Glišić je dodao da je koncept parade zapravo demonstracija različitih evropskih lobija. Smatra da njen cilj nije to za šta ga predstavljaju organizatori, nego karneval skaradnosti čija suština nije borba za ravnopravnost.
Rečeno je i da se Dveri zalažu za dijalog, a ne ovakav vid borbe za prava, koji, prema njihovom mišljenju, samo pojačava homofobiju. Smatraju i da nasilje nije rešenje, te da je potrebno razgovarati o rešavanju problema homoseksualaca. U emisiji nije bilo predstavnika LGBT zajednice iz Novog Sada, jer su procenili da pojavljivanje u javnosti ne doprinosi poboljšanju

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.