Dve nagrade izdanjima Kulturnog centra Novog Sada

Dve poetske zbirke u izdanju Kulturnog centra Novog Sada ovenčane su književnim priznanjima: zbirka Sekvoja pesnika Enesa Halilovića nagrađena je „Kočićevim perom“, dok je Simon Grabovac dobitnik Nagrade „Teodor Pavlović“ za zbirku Duboka tišina.

0
21

Enes Halilović dobitnik je Nagrade „Kočićevo pero” za zbirku poezije Sekvoja u izdanju Kulturnog centra Novog Sada. Nagradu dodeljuje Zadužbina „Petar Kočić Banja Luka – Beograd”. U saopštenju žirija (Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković) navodi se da je Haliloviću nagrada dodeljena za „visoka dostignuća u savremenoj književnosti i odanost lepoti Kočićeve misli i reči”, te da je zbirka tematski i problemski raznovrsna, stilski i jezički uravnotežena, poetički i filozofski utemeljena.

Žiri u sastavu prof. emeritus dr Sava Damjanov (predsednik), prof. dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović doneo je jednoglasnu odluku da Nagrada „Teodor Pavlović za najbolju knjigu pripadne Simonu Grabovcu za knjigu Duboka tišina (Kulturni centar Novog Sada, Novi Sad, 2021).

Nagrada se dodeljuju u okviru manifestacije Dani Teodora Pavlovića koju organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa u saradnji s Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej. Manifestacija će se održati po dvadeset i treći put u Novom Sadu i Novom Miloševu decembra 2022.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.