Dve godine sale za kateterizaciju u zrenjaninskoj bolnici

VIDEO K9: U Opštoj bolnici Đorđe Joanović u Zrenjaninu održana je konferencija za medije povodom dve godine rada Sale za kateterizaciju

83

U Opštoj bolnici Đorđe Joanović 23. oktobra 2017. godine počela je sa radom sala za invazivnu hemodinamsku obradu, a samim tim i jedna nova epoha u savremenoj dijagnostici i lečenju pacijanata na području Zrenjanina.

Kateterizacija srca ili koronarografija je invazivna dijagnostičko-terapijska metoda, kojom je moguće vizualizovati krvne sudove samog srca i tako otkriti da li postoje smetnje u protoku krvi u smislu suženja, začepljenja ili anomalija. Do sada je u zrenjaninskoj bolnici urađeno 650 intervencija.

Kateterizaciona sala u Zrenjaninu pokriva region Srednjobanatskog i Severnobanatskog upravnog okruga. Građani Banata u kratkom intervalu od postavljanja dijagnoze ove bolesti dobijaju najsavremeniji način lečenja bolesti krvnih sudova srca.

U narednom periodu se planira proširenje tima za hemodinamsku obradu a obuhvatiće obuku lekara, medicinskih sestara i tehničara kako bi se oformili timovi za kontinuirano zbrinjavanje akutnog infarkta miokarda. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.