Dve godine sale za kateterizaciju u zrenjaninskoj bolnici

VIDEO K9: U Opštoj bolnici Đorđe Joanović u Zrenjaninu održana je konferencija za medije povodom dve godine rada Sale za kateterizaciju

0
198

U Opštoj bolnici Đorđe Joanović 23. oktobra 2017. godine počela je sa radom sala za invazivnu hemodinamsku obradu, a samim tim i jedna nova epoha u savremenoj dijagnostici i lečenju pacijanata na području Zrenjanina.

Kateterizacija srca ili koronarografija je invazivna dijagnostičko-terapijska metoda, kojom je moguće vizualizovati krvne sudove samog srca i tako otkriti da li postoje smetnje u protoku krvi u smislu suženja, začepljenja ili anomalija. Do sada je u zrenjaninskoj bolnici urađeno 650 intervencija.

Kateterizaciona sala u Zrenjaninu pokriva region Srednjobanatskog i Severnobanatskog upravnog okruga. Građani Banata u kratkom intervalu od postavljanja dijagnoze ove bolesti dobijaju najsavremeniji način lečenja bolesti krvnih sudova srca.

U narednom periodu se planira proširenje tima za hemodinamsku obradu a obuhvatiće obuku lekara, medicinskih sestara i tehničara kako bi se oformili timovi za kontinuirano zbrinjavanje akutnog infarkta miokarda. (Prilog KTV Zrenjanin)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.