Dve godine od tragedije u Kontrastu

VIDEO K9: Danas se u Novom Sadu obeležava godišnjica požara u diskoteci "Kontrast" u kojem je poginulo šest mladih ljudi.

666

U požaru su stradali Marina Aničić iz Čuruga, Tamara Miladinović iz Novog Sada, Milena Dalmacija iz Futoga, Zoran Ignjatović državljanin BiH sa boravištem u Novom Sadu, Marko Pavlović iz Kragujevca i Renato Vuković iz Kikinde, a četiri osobe su povređene.

Suđenje traje više od godinu dana i nedavno je krenulo ispočetka. Optuženi negiraju krivicu, a dosadašnje suđenje nije omogućilo da se razjasni kako je došlo do požara.

Istovremeno, ni zahtevi da za ovu tragediju odgovaraju i državni organi koji su dozvolili da Kontrast radi, kako se ispostavilo mimo propisa, do sada nisu rezultirali nikavih pravim ishodom.

Ovo nepostojanje želje da se do kraja istraži ko je zatajio dovodi do toga da pojedini novosadski ugostiteljski objekti i danas predstavljaju ozbiljnu bezbednosnu pretnju.

Država bi svakako trebalo više da se angazuje kako se ovakve tragedije ne bi ponovo desile jer tako bi se osim spomen obeležja na msestu požara, sećanje na žrtve na pravi način obeležilo.

Ne treba zaboraviti da su se u Novom Sadu tokom poslednjih pet godina dogodila još dva požara sa ljudskim žrtvama, oba u ugostiteljskim objektima.

U kafiću “Laundž” u centru Novog Sada 17. februara 2008. godine poginulo je osam osoba, a u podmetnutom požaru u hotelu “Putnik” 12. decembra 2007. godine poginulo je troje ljudi.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.