Dve decenije SES-a u Srbiji

VIDEO K9: Povodom obeležavanja dve decenije tripartitnog dijaloga u Srbiji u Novom Sadu je održana konferencija za medije Kolegijuma Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta, kojem trenutno predsedava pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević.

0
15

Ova godina je jubilarna, dvadeseta, od uspostavljanja socijalnog dijaloga u Srbiji i osamnaesta u Vojvodini, koji karakteriše iskrena želja da se razgovara o problemima na terenu, rekao je danas predsedavajući Kolegijuma Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta na skupu održanom u novosadskom Edukativnom centru za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Novi Sad.

Ovom prilikom su predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta, uz osvrt na predstojeće planove i aktivnosti na unapređenju tripartitnog socijalnog dijaloga na pokrajinskom i lokalnom nivou.

Po završetku konferencije, održana je sedma sednica Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta koji je podržao i inicijativu Unije poslodavaca Vojvodine za izmenu relevantnih propisa u cilju poboljšanja položaja majki preduzetnica u vezi sa regulisanjem naknada zarada za vreme porodiljskog odsustva, odsustva radi nege deteta i za vreme trudnoće, a zaključak Saveta povodom te inicijative biće upućen Socijalno-ekonomskom savetu Srbije i Uniji poslodavaca Vojvodine na dalje razmatranje.

Pomenuto je i da je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam konkursom za podršku i osnivanje osam lokalnih socijalno ekonomskih saveta, uz pomoć i na inicijativu socijalnih partnera, znatno doprinosi jačanju socijalnog dijaloga i širenju mreže socijalnih partnera, bez kojih sam dijalog ne bi bio održiv.

Po završetku konferencije, održana je sedma sednica Pokrajinskog socijalno-ekonomskog saveta sa 11 tačaka dnevnog reda, na kojoj je, između ostalog, razmatrana i Pokrajinska skupštinska odluka o budžetu AP Vojvodine za 2022. godinu, potom realizacija Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava vojvođanskim lokalnim samoupravama za finansiranje ili sufinansiranje programa razvoja i delovanja lokalnih socijalno-ekonomskih saveta, koji je sprovodio Sekretarijat za privredu, kao i pojedine inicijative socijalnih partnera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.