Dve decenije JP Vojvodinašume

VIDEO K9: Pokrajina je zadovoljna poslovanjem JP Vojvodinašume koje su dokaz da javno može biti i uspešno, rečeno je u petak na proslavi 20 godina postojanja ovog preduzeća.

0
23

Poslanici Vojvodine juče su usvojili izveštaj o poslovanju u prošloj godini “Vojvodinašume”, javnog preduzeća koje je 30. septembra proslavilo jubilej, 20 godina postojanja i, kako je istaknuto na proslavi, uspešnog rada.

Prema rečima direktora ovog preduzeća, Rolanda Kokaija, Vojvodinašume su jedno od strateških preduzeća za razvoj zelene ekonomije u Srbiji koje je postavilo visoke standarde poslovanja.

Kokai je naveo da će Vojvodinašume nastaviti da neguju tradicionalno vojvođansko šumarstvo poštujući pravila šumarske struke i dugu tradiciju, sa modernim tehnologijama i modelima poslovanja.

Predsednik Skupšine Vojvodine Ištvan Pastor ovom prilikom je istakao da su Vojvodinašume dokaz da državno i javno može biti i uspešno preduzeće.

Zahvaljujući Omnibus zakonu donetom nakon petooktobarskih promena 200. godine, podsetio je Pastor, Skupština Vojvodine je 8. maja 2002. godine donela odluku o formiranju Vojvodinašuma nakon čega se to preduzeće odvojilo od Srbijašuma, a pokrajinski poslanici svake godine razmatraju njegov izveštaj o radu.

“Gazdovanje šumama nije samo pitanje sadašnjosti, već je pitanje brige za budućnost naše dece. Vojvodinašume su svojim gazdovanjem dokazale da ono što je državno i javno, takođe može i mora biti efikasno, ekonomično i uspešno i da može da doprinese budžetu Republike Srbije, umesto da se na njega oslanja”, kazao je Pastor.

Uz slogan „Štitimo prirodu-čuvamo šume“, jubilej „Vojvodinašuma“ obeležen je u prisustvu velikog broja zvanica, predstavnika
Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, a dodeljene su i zahvalnice pojedinicima i institucijama, radnicima i partnerskim organizacijama koji su doprineli razvoju ovog preduzeća.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.