Dva vozila Vatrogasnom savezu i Okružnom zatvoru

VIDEO K9: Po jedno novo putničko vozilo dobili su Vatrogasni savez grada i Okružni zatvor, a zahvaljujući donaciji Petera Kamaraša, upravnika Železare Smederevo. Vrednost automobila je oko milion i po dinara.

795

”Železera Smederevo” dala je Gradu Novom Sadu na korišćenje dva putnička vozila u vrednosti od oko milion i po dinara koja je Grad predao Vatrogasnoj brigadi i Okružnom zatvoru u Novom Sadu, jer je procenjeno da su vozila najpotrebnija ovim ustanovama.

Peter Kamaraš, upravnik Železare, rekao je da je Novi Sad prvi put posetio pre četiri godine, te da primećuje vidljiv razvoj grada od tog perioda, pa je, kako kaže, želeo makar na simboličan način da doprinesem tom razvoju.

“Novi Sad mi je veoma sličan gradovima Slovačke, te mi je sa te strane blizak, i Novi Sad i Vojvodina. Srećan sam što će ovi automobili pomoći u radu baš ovih službi”, naveo je Kamaraš.

U Vatrogasnom savezu su istakli da će automobil koji su dobili biti korišćen prilikom edukacije omladine po školama, dok su u Okružnom zatvoru podsetili da ovo nije prvi put da Novi Sad na ovaj način pomaže zatvor.

“Obavezuje nas ovo na još intenzivniji rad na širenju protivpožarne kulture građana, kako bi bilo što manje požara i kako bi se građani što lakše u njima snašli. Na taj način pomažemo i profesionalnim vatrogascima da imaju manje posla, ako edukujemo građane da što bolje sprovode preventivu”, kazala je Ljubica Krnjaić, sekretar Vatrogasnog saveza Novog Sada.

 

“Želeo bih da se zahvalim gospodinu Kamarašu na donaciji vozila, omogućiće nam kvalitetniji i bolji rad, a koristim priliku da se posebno zahvalim i gradonačelniku Novog Sada. Pomogao nam je mnogo i učinio da kompletni vozni park Okružnog zatvora u smislu civilnih vozila obnovimo”, istakao je Zoran Jovanović, upravnik Okružnog zatvora u Novom Sadu.

Uručenju ključeva prisustvovao je i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

“Odlučili smo se za Okružni zatvor u Novom Sadu i Vatrogasnu brigadu u Novom Sadu. Zahvaljujem se gospodinu Kamarašu, sa kojim smo imali nekoliko sastanaka, ne samo vezano za ovaj vid pomoći, nego i za druge stvari”, naveo je Vučević.

Gradonačelnik je istakao da, zahvaljujući ovim razgovorima, već na proleće možemo očekivati nove podsticaje i to u oblasti poljoprivrede.

1 KOMENTAR

  1. Vatrogasna brigada i vatrogasni savez nisu isto…! Prvo su profesionalni vatrogasci-spasioci a drugo su civili!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.