Dva republička takmičenja u Novom Sadu

VIDEO K9: Tehnička škola "Mileva Marić Ajnštajn" u Novom Sadu prva je škola u Srbiji koja će biti domaćin dva republička takmičenja istovremeno. Takmičenja će biti održana od ponedeljka do srede sledeće sedmice.

0
1653

Prvo od dva republička takmičenja u organizaciji Srednje tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” biće takmičenje iz građevine i geodezije, u kom će učestvovati oko 30 škola iz Srbije, a drugo iz tekstilstva i kožarstva, gde će se nadmetati učenici 26 škola.

“Pojaviće se i škole iz Republike Srpske, odnosno iz Banjaluke, predsatvnici iz Hrvatske i Mađarske. Znači, imaćemo na neki način i međunarodno takmičenje. Očekujemo oko 500 učesnika, učenika i njihovih mentora, profesora i direktora. Svečano otvaranje će biti u ponedeljak u pola 8 u Svečanoj sali u Galeriji naše škole, gde očekujemo 500, 600 ljudi. Nikada se nije desilo da jedna škola organizuje dva republička takmičenja istovremeno, znači, duplo učesnika i škola, što je malo teže izvesti, ali mislim da mi to možemo”, rekao je Stanko Matić, direktor Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn”.

Svečano proglašenje pobednika takmičenja i uručenje nagrada biće održano u utorak, 9. maja, a događaju će prisustvovati najviši zvaničnici grada i pokrajine iz oblasti kulture i obrazovanja, najavio je direktor škole.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.