Dva nova vozila za novosadsku Hitnu pomoć

Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada uručeni su ključevidva nova sanitetska vozila za urgentne ekipe. U pitanju su vozila marke „FIAT Ducato“ za koje je grad izdvojio 10 400 000 dinara.

0
154

Vozila za urgentne ekipe opremljena su medicinsko-tehničkim aparatima – setom za kiseonik, rasklopivim nosilima, kardiološkom stolicom, sistemom radio veze i drugim.

“Novi Sad je od 2013. do 2018. godine uložio u Zavod za hitnu medicinsku pomoć 173,3 miliona dinara što su značajna sredstva, a izgradnjom nove, centralne zgrade i nabavkom najsavremenije medicinsko-tehničke opreme, trudili smo se da obezbedimo najbolje moguće uslove za rad Zavoda. Danas predajemo dva sanitetska vozila vrednosti 10 400 000 dinara koje Grad daje na korišćenje, a poslednjih godina je dato 19 takvih vozila”, rekao je tom prilikom Srđan Kružević i dodao da Grad uvek planira na godišnjem nivou bar dva ovakva vozila za Zavod.

Vozila novosadske Hitne pomoći godišnje pređu i više od milion i sedam stotina hiljada kilometara, naveo je direktor Zavoda dr Bogdan Živanović.

“Nije samo cilj što pre doći do pacijenta, već je poenta i u opremi za njihovo adekvatno zbrinjavanje. Do kraja godine će nam Grad nabaviti i jedan profesionalni defibrilator vrednosti oko dva miliona dinara, kao i deset automatskih eksternih defibrilatora, koje ćemo staviti u sanitetska vozila” istakao je dr Živanović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.