Dva nova vozila za novosadsku Hitnu pomoć

Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Novog Sada uručeni su ključevidva nova sanitetska vozila za urgentne ekipe. U pitanju su vozila marke „FIAT Ducato“ za koje je grad izdvojio 10 400 000 dinara.

113

Vozila za urgentne ekipe opremljena su medicinsko-tehničkim aparatima – setom za kiseonik, rasklopivim nosilima, kardiološkom stolicom, sistemom radio veze i drugim.

“Novi Sad je od 2013. do 2018. godine uložio u Zavod za hitnu medicinsku pomoć 173,3 miliona dinara što su značajna sredstva, a izgradnjom nove, centralne zgrade i nabavkom najsavremenije medicinsko-tehničke opreme, trudili smo se da obezbedimo najbolje moguće uslove za rad Zavoda. Danas predajemo dva sanitetska vozila vrednosti 10 400 000 dinara koje Grad daje na korišćenje, a poslednjih godina je dato 19 takvih vozila”, rekao je tom prilikom Srđan Kružević i dodao da Grad uvek planira na godišnjem nivou bar dva ovakva vozila za Zavod.

Vozila novosadske Hitne pomoći godišnje pređu i više od milion i sedam stotina hiljada kilometara, naveo je direktor Zavoda dr Bogdan Živanović.

“Nije samo cilj što pre doći do pacijenta, već je poenta i u opremi za njihovo adekvatno zbrinjavanje. Do kraja godine će nam Grad nabaviti i jedan profesionalni defibrilator vrednosti oko dva miliona dinara, kao i deset automatskih eksternih defibrilatora, koje ćemo staviti u sanitetska vozila” istakao je dr Živanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.