Đurkići srećni u novom domu

VIDEO K9: Ekipa Kanala 9 ponovo je posetila sedmočlanu porodicu Đurkić, u nameri da proverimo da li su, nakon malo više od četiri meseca, zadovoljni novim domom. Podsetimo, kuća u Kisačkoj ulici Đurkićima je obezbeđena na inicijativu Udruženja građana Novi Sad, zahvaljujući donacijama sugrađana i uz pomoć Grada Novog Sada.

367

Đurkići su zadovoljni i srećni uslovima u kojima žive od sredine aprila. Deci je najveća radost što u novom domu imaju kupatilo i svako svoj krevet, a to je prema njihovim rečima i osmesima koja smo videli, neprocenjivo.

“Ovde smo evo od sredine aprila meseca, super nam je, odlično smo se snašli, i veoma nam je drago, brzo smo se privikli na bolje uslove, tako da nam je odlično”, rekla je njihova majka Bojana.

Najvažnije im je to, kako je istakla, što im je preseljenjem u novi dom omogućeno da svi ostanu zajedno na okupu i što su dobili osnovne uslove za život, kao što su struja i voda.

“Olakšano je mnogo deci gde imaju prvenstveno prostor gde mogu redovno da uče i da se snalaze, prvenstveno je tu i voda, najpre smo ostali svi na okupu gde mi je pao veliki kamen sa srca, mnogo nam je olakšano i što je ovo prvenstveno naše i ne moramo da brinemo više da li će nas neko izbaciti ili neće, da li će se nešto loše desiti, mnogo nam je olakšano, od opštih uslova do toga da deca ostanu uz nas”, kazala je Bojana.

Podsetimo, inicijativu za kupovinu kuće od oko 60-ak kvadrata pokrenulo je pre malo više od godinu dana Udruženje građana Novi Sad, kada je ovoj porodici pretilo da ostanu na ulici, a deci, koja su inače veoma dobri đaci OŠ ,,Žarko Zrenjanin”, da budu smeštena u Centar za socijalni rad.

Nakon što su rešili svoje stambeno pitanje, Đurkići, kako kažu, ne misle da imaju mnogo drugih životnih problema, a i ako ih bude, uvereni su da će moći da ih reše sami.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.