Dunavski festival video umetnosti u Novom Sadu

VIDEO K9: Deset najboljih filmova sa Dunavskog festivala video umetnosti predstavljeni su novosadskoj publici u Američkom kutku. prikazani su radovi umetnika širom sveta, a prema rečima organizatora, svrha festivala jeste da se prikažu nanovija ostvarenja u ovoj vrsti umetnosti.

416

Na konkurs za učešće na festivalu pristiglo je 1500 radova umetnika iz različitih delova sveta, objašnjavaju organizatori.

“To je međunarodni video festival. Učestvuju umetnici iz čitavog sveta. Ovo je treći put da je ove godine održan. Videćemo radove iz SAD, Franuske, Velike Britanije, Meksika. Prikazacu 10-ak radova koji su odraz aktuelnih dešavanja u ovoj grani umetnosti”, rekao je Andrej Tišma, organizator projekcija.

Tišma dodaje i da video i digitalna umetnost dosta nepoznata široj publici, te da je cilj organizovanja ovakvih projekcija upravo upoznavanje javnosti i sa drugim vrstama umetnosti.

“Ta umetnost je danas vrlo zastupljena danas na internetu, ali je malo u medijima i malo se prati uopšte kao deo savremene kulture, a ja smatram da je to pravi odraz vremena u kome živimo i to je motivacija što držim te programe i širim svest o ovoj vrsti umetnosti”, kazao je Tišma.

Dunavski festival video umetnosti u februaru ove godine održan je po treći put u austrijskom mestu Grajn. Festival je 2011. godine osnovao umetnik Roland Vegerer.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.