Dunavska ulica nekada i sada

VIDEO K9: Pritisnuti svakodnevnim obavezama i u stalnoj žurbi, mnogi naši sugrađani nemaju mnogo vremena da posmatraju ulice kojima svakodnevno prolaze. Ako je to slučaj i sa vama, priča o Dunavskoj ulici može da vas, bar na nekoliko minuta vrati u neka druga, stara vremena.

557

Jedna od najstarijih, ali i najlepših ulica u našem gradu sugrađane svakodnevno vodi od centra grada do Dunavskog parka i obale Dunava po kojem je i dobila naziv.

Međutim, ostaje pravo pitanje koliko nam svakodnevne obaveze dozvoljavaju da se zapitamo koja je bila njena uloga u istoriji našeg grada.

Na svakom koraku, ova ulica predstavljala je centar života naših prethodnika, mesto gde se mogao kupiti hleb, ali i pročitati dobra knjiga ili možda Zmaj- Jovin Neven.

Svaka građevina u ovoj ulici nosi sopstveni pečat istorije i kulture našeg grada.

Malo je poznato da su se nekada u ovoj ulici nalazili mnogi dućani, gostionice, gvožđare, poznate trgovačke radnje, ali i štamparije i čitaonice.

Danas, nekoliko vekova od dunavske kaldrme, ovo je i dalje jedna od najprometnijih ulica u gradu.

Poseta Dunavskoj je sastavni deo svake turističkog oblisaka, a sigurni smo da je i ovog proleća omiljeno šetališe za mnoge naše sugrađane.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.