“Dunavska sonata” i klasika uz Dunav ulazi u samu završnicu

VIDEO K9: Treći po redu festival "Dunavska sonata", koji okuplja poštovaoce klasične muzike ulazi u završnicu. Novosađani će još dva petka moći da uživaju u koncertima na "Štrandu".

0
782

Prethodna dva petka na Festivalu “Dunavska sonata”, Novosađanima su se predstavili najmlađi takmičari i deca uzrasta od 12 do 18 godina.

Ovog petka takmičiće se treća starosna kategorija.

“U petak nas očekuje borba takmičara iz treće starosne kategorije, to je preko 18 godina. Mislim da tu imamo najveći broj kandidata, tako da smo čak i takmičenje u petak pomerili sa 7 sati na pola 6, kako bi svi stigli da se predstave i kako bi žiri mogao da ih posluša onako na tenane, da donese najobjektivniju odluku. 25. nas očekuje zatvaranje festivala i tada će osim proglašenja pobednika iz sve tri kategorije i zapravo ono što je najvažnije, tada će se izabrati pobednici koji će poneti ne samo titulu pobednika Dunavske sonate, već i vrednu nagradu od 100.000 dinara, svako u svojoj kategoriji. Očekuje nas i koncert Omladinske niške filharmonije uz prigodan vatromet, tako da bih pozvao sve novosađane da nam se pridruže na plaži, mislim da nas očekuje spektakularan koncert”, rekao je Dušan Miletić, PR UG “Dunavska sonata”.

Ove godine takmičare ocenjuje stručni žiri koji čine pijanistkinja Rita Kinka, profesor gitare i bivši dekan novosadske Akademije umetnosti Zoran Krajišnik i koncert-majstor Beogradske filharmonije Miroslav Pavlović.

“Mogli smo da čujemo ponovo i harfu i druge instrumente, kao što su violina, gitara, klavir naravno i tako dalje. Ono što je najbolje jeste na koji način je to novosadska publika primila zapravo. Iako smo navikli da na Štrandu budu žurke od elektronike do rok koncerta, nismo nešto često navikli da to budu koncerti klasične muzike i zapravo shvatili smo onog trenutka kada je muzika na Štrandu počela, da je publika jako fokusirano krenula da prati te koncerte, što je možda najbolji dokaz o kakvom kvalitetu se radi”, rekao je Miletić. 

Proglašenje pobednika i završni koncert biće organizovani 25. avgusta, a ulaz za sve koncerte je besplatan.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.