“Dunav osiguranje” 2019. najbolje poslovalo za 30 godina

VIDEO K9: Kompanija "Dunav osiguranje" je prošle godine zabeležila najbolje rezultate u poslednjih 30 godina svoga poslovanja, izjavio je na Biznis forumu na Kopaoniku predsednik Izvršnog odbora Kompanije mr Mirko Petrović.

5

“Dunav osiguranje” je u 2019. obeležilo 45 godina poslovanja pod tim imenom i baš u toj godini ostvaril poslovni rezultat koji je najbolji u poslednjih 30 godina, rekao je Mirko Petrović, predsednik IO Kompanije Dunav osiguranje
i istakao da je ta kompanija prošle godine ostvarila bruto dobit od 29,1 milion evra, što u odnosu na prethodnu predstavlja povećanje za 97 odsto.

On je naveo i da najlikvidniji deo investicione aktive „Dunav osiguranja“ u 2019. godini iznosi 251 milion evra, što je rast od 22 odsto u odnosu na 2018.

„Dunav osiguranje“ je, prema njegovim rečima, istovremeno popravilo i svoju poziciju kada je reč o životnom osiguranju gde je sada na četvrtoj poziciji.

Petrović je zaključio da veruje kako će ovi rezultati dovesti do značajnog pomeranja na tržištu jugoistočne Evrope i da će Dunav ući među prvih šest kompanija u profitabilnosti u 2019. godini.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.