Dunav – maj u znaku poljoprivrede

VIDEO K9: U Zrenjaninu je održana još jedna u nizu radionica koju Dunav osiguranje u saradnji sa Agropresom realizuje u cilju podizanja svesti poljoprivrednih proizvođača o značaju osiguranja svojih useva i proizvoda. Prilog sadrži plasiranje proizvoda.

0
51

Na više od 120 hektara zemljišta u okolini Zrenjanina, prostire se gazdinstvo porodice Cvetkov. Uzgajaju ratarske kulture – kukuruz, suncokret i pšenicu, a kao razlog uspešnog vođenja gazdinstva navode posvećenost koja traje već tri generacije unazad.

Od kada je zvanično preuzeo upravljanje imanjem od svog dede, pre više od 20 godina, Dragan Cvetkov je počeo da osigurava useve u Kompaniji „Dunav osiguranje“. Kako kaže, ulaganja su osetna, ali spokoj i sigurnost koju dobija nemaju cenu. Cvetkov navodi da je u Zrenjaninskom ataru suša osetna proteklih godina, te će ove godine verovatno svoje useve osigurati i protiv suše.

Imanje i useve porodice Cvetkov obišao je i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Senad Mahmutović, kako bi se neposredno uverio kako protiče prolećna setva u Zrenjaninskom ataru. Zbog kašnjenja ovogodišnje setve, kaže Mahmutović, stanje useva velikim delom zavisiće od vremenskih prilika u narednom periodu.

Mesec maj u Kompaniji „Dunav osiguranje“ u znaku je poljoprivrede i poljoprivrednika. Pod sloganom „Budite bezbrižni od setve do žetve“, majska kampanja „Dunav osiguranja“ usmerena je ka nosiocima gazdinstava i donosi mnoštvo polisa za poljoprivredne proizvođače, naročito u oblasti zaštite useva od suše.

Popusti će se primenjivati na svim prodajnim mestima Kompanije, a namenjeni su fizičkim i pravnim licima. To praktično znači da će poljoprivredni proizvođač u zrenjaninskom ataru za osiguranje kukuruza, na površini od 1 hektara, očekivanim prinosom od 10 kilograma po hektaru i cenom od 19 dinara po kilogramu, sa uključenim subvencijama Ministarstva poljoprivrede i popustom od 10% koji odobrava Kompanija „Dunav“, za osiguranje izdvojiti 1400 dinara.

Sa druge strane visina premije sa očekivanim prinosom pšenice od 7000 kilograma po hektaru, po ceni od 20 dinara po kilogramu, na površini od jednog hektara, iznosi 1.250 dinara, dok će za jedan hektar pod suncekretom i očekivanim prinosom od 3500 kilograma po hektaru i cenom od 45 dinara, proizvođač izdvojiti 1650 dinara.

Takođe, „Dunav osiguranje“ nudi i jedinstveno osiguranje od suša, koje je namenjeno poljoprivrednicima na teritoriji Vojvodine, licima koja uzgajaju kukuruz, soju ili šećernu repu. Ovom polisom, kulture će biti osigurane od 15. juna do 14. avgusta. Maksimalan iznos sume osiguranja je 1000 evra po hektaru za poljoprivredna dobra pod kukuruzom i sojom, odnosno 2000 evra po hektaru za šećernu repu.

Svi poljoprivrednici koji žele da zaštite useve od suše to mogu učiti do 1. juna.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.