“Dunav” i Banka “Poštanska štedionica” partneri poljoprivrede

VIDEO K9: U Novom Sadu je u toku 88. Međunarodni sajam poljoprivrede na kojem su svoju ponudu predstavili Kompanija „Dunav osiguranjem“ i Banka Poštanska šredionica, dajući na taj način doprinos nacionalnim programima razvoja sela i poljoprivrede.

0
7

88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji je svečano otvoren u subotu, 18. septembra, okupio  je na otvorenom i zatvorenom sajamskom prostoru izlagače iz 17 zemalja, koji do petka, 24. septembra, predstavljaju najznačajnije proizvode iz oblasti agrara, ali i ekologije i lova i ribolova.

Među učesnicima najznačajnijeg agro-biznis događaja u regionu je i štand Kompanije „Dunav osiguranje“ i Banke „Poštanska štedionica“ koji su, nakon otvaranja obišli članovi delegacije – predstavnici Republike Srbije, AP Vojvodine i Grada Novog Sada, gde je istaknuta podrška ove dve kompanije građanima Srbije i poljoprivrednicima, kao i državnim institucijama naše zemlje.

“Ove godine u izmenjenom terminu ali u istom društvu su Dunav osiguranje i Banka Poštanska štedionica želele da podrže ovaj sajam, kao i naše osiguranike i da kažemo da smo tu za njih iako je osiguranje useva i plodova za ovu godinu već završeno, želimo da se pripremimo za sledeću sezonu”, izjavila je Ivana Soković, predsednica Izvršnog odbora Kompanije Dunav osiguranje

Kao državne kompanije, istakla je Soković, Dunav osiguranje i Banka Poštanska štedionica žele da podrže Ministarstvo poljoprivrede i Vladu Republike Srbije koje, kako je navela, iz godine u godinu povećavaju subvencije za osiguranje tako da je ove godine ta subvencija čak 70% što bi građani trebali da iskoriste. Sa jasno artikulisanim državnim interesom je Banka Poštanska štedionica koja, prema rečima predsednika Izvršnog odbora banke, Bojana Kekića, već nekoliko godina, zahvaljujući pre svega Dunav osiguranju, učestvuje na svim sajamskim manifestacijama.

S obzirom na klimatske promene i učestale rizike i štete u poljoprivrednoj proizvodnji, osiguranje useva, zasada, proizvoda i stoke u poljoprivredi postaje ulaganje ulaganje, a ne trošak, čega su, iz godine u godinu, sve svesniji naši poljoprivrednici.

“Vreme je za sigurnu poljoprivredu” je naziv konferencije koja će u sredu biti održana u Kongresnom centru sajma na kojoj će primarna tema biti osiguranje od suše. Govoriće predstavnici državnih institucija i stručnjaci iz ove oblasti, a ovo besplatno predavanje biće otvoreno za sve zainteresovane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.