Dulić založio i imovinu roditelja za kredit demokrata

Funkcioner DS Oliver Dulić založio je kuću, četiri stana i dva lokala kao garanciju da će njegova stranka Razvojnoj banci Vojvodine vratiti kredit od 360 miliona dinara.

298

Vrednost nekretnina koje je Dulić stavio pod hipoteku, procenjena je na 36.130.750 dinara.

Dulić kaže da nije reč o njegovom ličnom, već o porodičnom imetku familije. “Firma mog oca “DG kompani” dala je određene nekretnine u Subotici za kredit DS. Ta kompanija se već 25 godina uspešno bavi izgradnjom. Ništa od tih stanova ne pripada lično meni, a sva moja imovina je uredno prijavljena nadležnim institucijama”, ističe on.

Da firmi “DG kompani” posao ide govore podaci Agencije za privredne registre prema kojima je ovo preduzeće prethodne godine imalo profit od 85 miliona dinara. Direktor firme je, inače, Igor Dulić, rođeni brat Olivera Dulića.

Član Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić ističe da mnogi funkcioneri skrivaju od javnosti ono što imaju.

– Funkcioneri dostavljaju podatke o ličnoj imovini, ali ne i o tome šta poseduje njihova šira porodica. Tako zloupotrebljavaju rupe u zakonu i prikrivaju stvarnu imovinu. Zato predlažem donošenje zakona o poreklu imovine – kaže Čupić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.