Dug Informatici ucelo i otpis kamate

VIDEO K9: Građani koji imaju dug prema Informatici biće nagrađeni ukoliko u celosti izmire dugovanje za komunalno-stambene usluge, tako što će im za isti taj period biti otpisana kamata, rekli su za Kanal 9 u gradskom Savetu za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

1828

Građani koji nisu plaćali račune za komunalije od 2008. godine, imaće priliku da isplate zaostala dugovanja bez kamate, predlog je Saveta za zdravstvenu i socijalnu zaštitu koji će biti prosleđen gradskoj Skupštini na usvajanje.

Neizmirena potraživanja odnose se na periodu od 1. januara 2008. godine zaključno sa 31. martom 2017.

“Postupak naplate je dugotrajan i skup, često je ishod i neizvestan, pri čemu se najčešće radi o licima koja su nezaposlena i nemaju stalne prihode. Pokazalo se da je plenidba i prodaja pokretnih stvari veoma neefikasna i potrebno je sprečiti nastanak daljih troškova i  ujedno olakšati građanima da izmire svoja dugovanja”, rekla je Sanja Uzelac, zamenica predsednika Saveta za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Građani su dužni da isplate u celosti i troškove prinudne naplate zaključno sa 30. novembrom 2011. godine i da sklope ugovor sa JKP “Informatika”.

Ostale dve tačke o kojima je Savet raspravljao odnosile su se na izveštaj rada Centra za socijalni rad za 2016. godinu i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Centra za socijalni rad za 2017. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.