Dug Informatici ucelo i otpis kamate

VIDEO K9: Građani koji imaju dug prema Informatici biće nagrađeni ukoliko u celosti izmire dugovanje za komunalno-stambene usluge, tako što će im za isti taj period biti otpisana kamata, rekli su za Kanal 9 u gradskom Savetu za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

0
2131

Građani koji nisu plaćali račune za komunalije od 2008. godine, imaće priliku da isplate zaostala dugovanja bez kamate, predlog je Saveta za zdravstvenu i socijalnu zaštitu koji će biti prosleđen gradskoj Skupštini na usvajanje.

Neizmirena potraživanja odnose se na periodu od 1. januara 2008. godine zaključno sa 31. martom 2017.

“Postupak naplate je dugotrajan i skup, često je ishod i neizvestan, pri čemu se najčešće radi o licima koja su nezaposlena i nemaju stalne prihode. Pokazalo se da je plenidba i prodaja pokretnih stvari veoma neefikasna i potrebno je sprečiti nastanak daljih troškova i  ujedno olakšati građanima da izmire svoja dugovanja”, rekla je Sanja Uzelac, zamenica predsednika Saveta za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Građani su dužni da isplate u celosti i troškove prinudne naplate zaključno sa 30. novembrom 2011. godine i da sklope ugovor sa JKP “Informatika”.

Ostale dve tačke o kojima je Savet raspravljao odnosile su se na izveštaj rada Centra za socijalni rad za 2016. godinu i predlog rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Centra za socijalni rad za 2017. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.