DSS: Rijaliti – TV kanalizacija

VIDEO K9: Grafit protiv, kako omladina DSS-a ističe, parade srama i kiča u rijalitijima, osvanuo je u Novom Sadu u ulici Pariske komune. iz ove stranke poručuju da se njihova akcija protiv rijalitija neće zaustaviti samo na grafitu, već je u planu kampanja kojom će se građanima ukazati na štetnost ovakvih programa za, kako navode, mentalno zdravlje nacije.

635
Kako bi ukazali na štetnost rijaliti programa Omladina Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Novom Sadu sprovela je akciju u kojoj je na jednoj zgradi u Novom Sadu oslikan mural u vidu karikature, na kojoj je prikazan jedan TV gledalac u čiju glavu se kroz kanalizacione cevi izlivaju rijaliti programi.
Ovo je, kako kažu, samo slikovit početak predstojeće kampanje protiv ovakvih programa.
“Već smo pripremili Predlog Zakona o dodatnom oporezivanju kiča i šunda i tim Zakonom će, pored posebne poreske stope, biti definisano i, uopšte, kada i pod kojim uslovima ovakva vrsta, pod znacima navoda, programa, uopšte može da bude emitovana. Za taj zakon mi ćemo tražiti najširu moguću podršku”, rekao je Marko Tančik, predsednik omladine DSS-a.
Tančik je rekao da će omladina DSS-a krenuti sa tribinama po novosadskim mesnim zajednicama sa ciljem da se to pretvori u jednu širu narodnu inicijativu. Nakon parlamentarnih izbora će, kako u DSS-u kažu, raditi na tome da se ovaj zahtev institucionalizuje.
“Mi se, pre svega, nadamo da ćemo naići na podršku šire javnosti i da će neki koji i danas sede u parlamentu, bez obzira što su im isprani mozgovi sa Evropskom unijiom i sa NATO-om, shvatiti šta ovakvi programi, zaista, dugoročno znače i koliko loše utiču na našu decu i potomke koji će doći iza nas. U maju će DSS zajedno sa kolegama iz patriotskog bloka ponovo sedeti u klupama poslaničkim i jedna od prvih inicijativa biće upravo da se oporezuju takozvani rijaliti šouovi”, naveo je Borko Ilić, potpredsednik DSS-a.
Trebalo bi, kako Ilić ističe, tačno odrediti vreme kada će se emitovati rijalitiji, a stav Demokratske stranke Srbije je da ovakvi programi ne bi trebalo ni da postoje.
“Obzirom da komercijalne televizije žive od para naravno, prikazivaće ih i dalje, ali neka ih prikazuju sebi uveče i u krajnju ruku da uvedemo nešto kao što je na zapadu ko hoće da gleda to đubre od programa neka plati, nek se pretplati i neka gleda na kablovskoj kad god hoće u po bela dana, ali mi ne damo da srpska deca i deca u Srbiji gledaju to u sred bela dana”, kazao je Ilić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.