DSS: “NE” evropskim integracijama

VIDEO K9: Jasno opredeljenje Srbije da ne želi ulazak u Evropsku uniju rešilo bi brojne aktuelne probleme koji trenutno opterećuju građane naše zemlje, a pre svega pitanje Kosova koje bi na taj način moglo biti prolongirano, rekao je u emisiji Otvoreni ekran Bojan Radojević, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije i član predsedništva ove stranke.

0
393

Komentarišući formiranje opozicionog bloka Savez za Srbiju, Bojan Radojević je rekao da situacija u našoj zemlji nameće udruživanje stranaka kako bi, naveo je on, bio stvoren bolji, demokratskiji, pravedniji i čistiji ambijent u kojem bi se građani na izborima izjašnjavali bez pritisaka.

“U tom smislu svi funkcioneri DSS i, to je zvanično stav naše stranke, smatramo da bi trebalo obaviti nekakvo udruživanje stranaka i na takav način izboriti se za određene tehničke uslove da bi politički život počeo ponovo da funkcioniše na neki normalan način. U tom smislu mi smo predlagali nekakvu programsku koaliciju, da se stranke opozicije da se stranke opozicije objedine, sa jedne strane mi koji smo blago desno orijentisani i neke stranke koje su na nekoj drugoj strani, pa da se objedine oko nekih programskih principa”, naveo je Radojević.

Podela na isključivu levicu ili desnicu u današnje vreme nije primenjiva, smatra Radojević, a ono što u DSS pokušavaju da stave u prvi plan je, prema njegovim rečima, pitanje suvereniteta za čiju se punu afirmaciju zalažu.

“Stalno se stvara slika medijski d asmo mi nesposobni, da smo glupi, da smo neobrazovani, da moramo da čekamo nekoga sa strane da nam uredi našu državu. Ako mi sami ne uredimo našu državu i ako se sami ne izborimo za ekonomski prosperitet, niko nam to neće uraditi. Svi osrali će samo se truditi, naravno, u svom interesu, da nas stave u podređeni položaj i da nas iskorišćavaju”, kazao je Radojević.

Stoga bi, kako je istakao, jasno NE ulasku u Evropsku uniju mnoge probleme koje ima Srbija rešilo na jednostavan i brz način, poput pitanja Kosova koje je, kako je rekao, u fokusu svih problema u državi.

“Ako mi odlučimo da EU nije prioritet naše politike, nego da je prioritet politike u Republici Srbiji uređenje naše države, ekonomski prosperitet, razna druga unapređenja i sređivanja naše države, onda se pitanje Kosova rešava samo od sebe. Mi nemamo pritisaka. Ako nemamo pritisaka, u ovom trenutku kada nam ne odgovara rešavanje problema Kosova, kada su svi značajniji faktori Zapada oni koji su za neodgovarajuće rešenje pitanja Kosova, na njihovoj strani, mi jednostavno taj problem ne možemo da rešimo u ovom trenutku”, rekao je Radojević.

Odnos aktuelne stranke na vlasti prema Kosovu, podsetio je Radojević, bio je i razlog zbog kojeg je DSS s njom raskinula sradnju i koaliciju na svim nivoima, a članovi lokalnih odbora koji su nakon toga prešli u SNS isključeni su iz stranke.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.