DSS: Ishitrena odluka o bojkotu izbora

VIDEO K9: Odluka o bojkotu izbora pojedinih opozicionih stranaka bila je ishitrena, a Demokratska stranka Srbije o tome će odlučivati kada izbori budu raspisani, rekao je predsednik te stranke Miloš Jovanović u emisiji Otvoreni ekran.

0
79

Demokratska stranka Srbije jedna je od opozicionih partija u kojoj smatraju da je odluka pojedinih partija o neučešću na opštim izborima sledeće godine, najverovatnije krajem marta, doneta brzopleto i ishitreno.

“Demokratska stranka Srbije, i ovaj novi DSS koji gradimo, naš stav je da o izborima, o načinu izlaska i da li ćemo uopšte izaći na te izbore ili nećemo, donećemo onda kada izbori budu raspisani”, rekao je Jovanović.

Odluku o izlasku na izbore doneće Glavni odbor DSS-a u skladu sa Statutom stranke i okolnostima koje tada budu vladale u Srbiji, rekao je Jovanović koji je izrazio i svoj lični stav o tom pitanju.

“Iz ove perspektive mi ta ideja bojkota ne deluje bogznakako svsishodno, da budem sasvim otvoren. Ali kaže, o tom po tom, može svašta da se desi do tog februara. U svakom slučaju, mi ćemo se spremati kao da izlazimo”, kazao je Jovanović.

Predizborni uslovi nikada nisu bili ovoliko loši, smatra Jovanović koji ipak procenjuje kako neće doći do njihovog daljeg pogoršanja i zaoštravanja odnosa vlasti i opozicije u tolikoj meri da odustanu od učešća na izborima 2020 godine.

Kompletnu emisiju “Otvoreni ekran” možete pogledati OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.