DS TRAŽI SMENU ANDREJA FAJGELJA

VIDEO K9: Nakon što je direktor kulturnog centra NS Andrej Fajgelj zabranio rad studentkinje završne godine akademije umetnosti, danas su se oglsili članovi DS-a, koji traže razrešenje Fajgelja i reaciju gradonačelnika Novog Sada.

1270

Ovakva odluka direktora kulturog centra je nastavak loše kulturne politike, koja se sprovodi u Novom Sadu, kažu u DS-u. Bilo kakav vid cenzure i sankcionisanja ne sme se tolerisati, a za skandale, poput nedavnog, kada je zabranjen rad studentkinje, nadležni moraju odgovarati.

Dalibor Rožić, rekao je da oni već neko vreme javnosti ukazuju na pogubnu politiku koju vodi Treća Srbija, na čelu sa Milankom Brkić i Andrejom Fajgeljom, i podsetio da je DS već okrenuo inicijtivu z razresenje Brkićke, članice gradskog veća za kulturu, zbog mnogih propusta u radu.

[quote_box_center]Podsetimo, direktor Kulturnog centra Novog Sada, Andrej Fajgelj, je zabranio rad studentintkinje završne godine na Akademiji umetnosti, zbog tog što bi, prema njegovim rečima, većina građana bila uvređena i obespravljena.[/quote_box_center]

Zabranjeni rad prikazuje ljudsku figuru bez lica na raspeću, koja u rukama drži novčanice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.