Država u vlasništvo medija “na mala vrata”

VIDEO K9: Član Političkog saveta Liberalno demokratske partije Dragan Civrić ocenio je da je do sada država ulazila u vlasništvo medija na razne načine i da je ona i danas prisutna u mnogim glasilima.

194

Skupština kompanije „Novosti” zakazala je za prvu dekadu maja sednicu  na kojoj treba da se donese odluka da umesto biznismena Milana Beka, štamparija „Borba” postane njen većinski vlasnik.

Znači li ova najava i ulazak države u medije na ‘mala vrata’, glasilo je pitanje upućeno članu Političkog saveta Liberalno demokratske partije Draganu Civriću.

Zakonom o javnom informisanju i medijima iz 2014. godine bilo je predviđeno da država do sredine ove godine ne bude vlasnik medija, ali to do danas nije u potpunosti ispunjeno.

Država i dalje ima vlasničke udele u akcionarskim društvima Novosti i Politika, koja je suvlasnik u kompaniji Politika novina i magazini.

Istovremeno država Srbija je stoprocentni vlasnik agencije Tanjug, koja i dalje radi, iako je pre tri i po godine Vlada donela uredbu o njenom gašenju. (Prilog KTV Zrenjanin)

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.