Država samo odmaže

VIDEO K9: Kada je reč o pravu na ostvarivanje dečijeg dodatka u okviru jednohraniteljskih porodica, onda se država, po pravilu, prema deci iz takvih porodica ponaša kao zla maćeha. Ovo je negde i generalni zaključak, u emisiji “Otvoreni ekran”, u kojoj su gosti bili Zorica Momčilović iz Udruženja građana “Roditelj” iz Temerina i Dejan Pavlović iz udruženja očeva iz Novog Sada.

604

 

Pritužbe građana na rad socijalnih centara i brojnih socijalnih službi u gradu, otvaraju i vrlo ozbiljno pitanje socijalne sigurnosti, kako roditelja, tako i dece. Kako se snaći u lavirintu institucija, koje odgovornost prebacuju sa jedne na drugu adresu, najbolje se vidi na primeru ostvarivanja prava na dečiji dodatak unutar jednohraniteljskih porodica.

Upravo u slučaju ostvarivanja prava na dečiji dodatak dolazimo do apsurda da centri za socijalni rad bukvalno ostaju nemoćni pred zakonima koji se donose na nivou cele države.

Da apsurd bude veći iako ne mogu da ostvare pravo na dečji dodatak zbog izuzetno male zarade jer se ne uklapaju u republički prosek, država ih ne kategoriše kao socijalne slučajeve.

 

 

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.