“Drvo pozitivnih misli” za pomoć obolelima

VIDEO K9: U susret Danu retkih bolesti koji se obeležava svakog 28. februara, u Novom Sadu u toku je Nedelja retkih bolesti, a tim povodom u tržnom centru postavljeno je drvo na kome svi sugrađani mogu da ostave motivacione poruke podrške obolelima.

0
638

Retka bolest podrazumeva svaku bolest koja se javlja kod najviše jedne od 2.000 osoba. Prema procenama postoji imeđu šest i sedam hiljada retkih bolesti.

Koliko je oboleleih od ovih bolesti u Srbiji, ne zna se, ali ih ima nešto manje od pola miliona. Svi koji žele da pruže podršku obolelima mogu to da učine u Merkatoru gde je postavljeno simbolično “drvo pozitivnih misli”.

“Akcija Drvo pozitivnih misli se sprovodi u cilju osveštavanja ljudi o postojanju retkih bolesti i problema sa kojima se oboleli suočavaju i ja pozivam sve sugrađane da dođu u Merkator, da pronađu naše drvo pozitivnih misli, da priđu pultu gde mogu dobiti časopis, mogu se informisati dalje o temi i na naš list da napišu neku lepu poruku koju posvećuju obolelima i na taj način pokažu da oboleli u svojoj borbi nisu sami”, rekla je Ivana Badnjarević iz Udruženja Hrabriša.

Badnjarević poziva sve one koji žele da budu deo promene da se odazovu akciji koja traje do 28. februara svakog dana od 12 do 20 časova.

Nedelju retkih bolesti organizuju nacionalna organizacija za retke bolesti, Udruženje Život i Udruženje Hrabriša.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.