Druženja s izbeglima od rata u Ukrajini

VIDEO K9: "Služiti tamo gde je najveća potreba" je geslo zajednice Sestara Službenice Bezgrešne Device Marije koje u Novom Sadu organizuju druženja sa osobama izbeglim od rata u Ukrajini.

0
83

Sestre Službenice Bezgrešne Device Marije u Novom Sadu pozvale su na druženje osobe izbegle od rata u Ukrajini sa željom da im se pruži emocionalna i duhovna podrška u, za njih, teškim ratnim vremenima.

Ova druženja organizovana su svake subote od 15 do 17 časova u sali pored Grčko-katoličke crkve sv. Petra i Pavla u Miletićevoj 44.

Broj izbeglica je teško utvrditi, on se stalno menja, jer se mnogi samo kratko zadržavaju u Srbiji, rekla je sestra Vinketija Furd, koja je i sama rođena u Ukrajini.

Porodice izbegle iz Ukrajine na prvom sastanku održanom u subotu podelile su svoja iskustva iz ratom zahvaćenih gradova u toj zemlji.

Donacije za izbegle iz Ukrajine prihvataju Ukrajinski Kulturni Centar “Kobzar” iz Novog Sada, Karitas i ukrajinska ambasada, a radu sestara Službenica u ovim druženjima mogu doprineti i sugrađani koji to žele, donacijama, finansijski ili pružanjem usluga poput prevodilačkih koje su im česti potrebne.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.