Drugo polugodište počinje 15. januara

VIDEO K9: Umesto 10. januara, drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji Vojvodine 2018. godine počeće pet dana kasnije, odnosno 15. januara.

0
426

 Izmenjen je Pravilnik o školskom kalendaru za školsku 2017/2018. godinu. S tim u vezi, u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Vojvodine umesto 10. januara, drugo polugodište počinje u ponedeljak, 15. januara 2018. godine.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, nekoliko je povoda za ove izmene.

“Prvenstveno imaju cilj da se izjednače datumi završetka nastavne godine pokrajinskih i republičkih osnovnih i srednjih škola. S druge strane, produžetkom zimskog raspusta smanjuju se januarski troškovi vojvođanskih srednjoškolaca, jer će biti u mogućnosti da umesto na mesečnom, kupe kartu za prevoz na polumesečnom nivou. Učenicima koji su smešteni u učeničkim domovima omogućeno je da plate troškove stanovanja za pola meseca, a škole će ovim putem, između ostalog, smanjiti naknadu koju plaćaju za grejanje.”, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Zahvaljujući izmeni pokrajinskog školskog kalendara, đaci će početak drugog polugodišta dočekati odmorniji, što može samo pozitivno da se odrazi na njihov celokupni učinak u obrazovnim ustanovama, dodaje se u saopštenju.

Poslednji nastavni dan školske 2017/2018. godine za maturante osnovnih škola jeste 31. maj, dok je za učenike od prvog do sedmog razreda to 14. jun 2018. godine.
Maturantima gimnazija nastava se završava 24. maja, učenicima završnih razreda trogodišnjih stručnih i četvorogodišnjih srednjih škola ‒ 31. maja, dok je svim ostalim srednjoškolcima poslednji nastavni dan 21. jun 2018. godine.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.