Drugi rebalans budžeta Novog Sada

VIDEO K9: Rebalans gradskog budžeta za 2022. godinu bio je jedna od glavnih tema današnje sednice Skupštine Novog Sada.

0
73

Pred odbornicima Novog Sada našlo se danas 60 tačaka dnevnog reda, od kojih je najveći broj vezan za drugi po redu rebalans budžeta za 2022.

Sugrađani, prema rečima zamenika gradonačelnika Milana Đurića, treba da znaju da je gradski budžet stabilan, grad solventan i da nema problema u njegovom funkcionisanju.

Ovim rebalansom za kapitalna ulaganja je izdvojeno čak 956 miliona dinara, naglasio je Đurić i dodao da su, između ostalog, planirana sredsva za spomenik Nikoli Tesli, za opremanje Doma zdravlja na Vidovdanskom naselju, projekat otpadnih voda u Kisaču, za izgradnju atmosferske kanalizacije od Instituta u Sremskoj Kamenici do Rokovog potoka, kao i da se počinje analizom uvođenja biciklističke staze na Mostu Slobode. Đurić je naveo i da neće biti poskupljenja karata gradskog prevoza jer će Grad pomoći Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću sa 851 milionom dinara.

Odbornici opozicije, međutim kritikovali su predoženi rebalans navodeći da on ne donosi ništa naročito novo.

Na dnevnom redu je i odluka o odobrenju kreditnog zaduženja JKP “Čistoća” na period od sedam godina zaplaćanje dugovanja prema dobavljačima. Odluke o rebalansu gradskog budžeta, kao ni ostale planove vezane za ovu tačku dnevnog reda, nije podržala ni Odbornička grupa DSS Miloš Jovanović

Osim o rebalansu budžeta, odbornici Novog Sada raspravljali su danas i o nekoliko urbanističkih planova, zatim izmenama gradske odluke o kućnom redu kojima su uveliko povećane kazne za kršenje njegovih odredbi, kao i o uvođenju ekstra zona parkiranja u centru grada u delovima crvene zone u kojoj će, od novembra, parkiranje biti dozvoljeno samo sat vremena po ceni od 70 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.