Drugačiji pristup prevenciji

VIDEO K9: Prevencija i humaniji pristup države društveno izopštenim grupama ciljevi su Udruženja Prevent koje godinama deluje u Novom Sadu, a koliko će narkomanija ili prostitucija biti prisutne u nekom društvu zavisi i od politike koju država vodi u rešavanju tih problema.

0
22

Udruženje Prevent iza sebe ima 16 godina rada na razbijanju predrasuda, dekriminilizaciji pojedinih pojava i aktivizma na podizanju svesti javnosti, vođeni motom “Pomozimo, ne osuđujmo!” Opstanak i rad u kontinuitetu smatraju svojim najvećim uspehom tokom ovog perioda dužeg od deceniju i po.

Rad Udruženja Prevent prepoznat je i podržan u zemlji i inostranstvu. 2014. godine osvojili su međunarodnu nagradu za najinovativniji pristup u Evropi na polju prevencije bolesti zavisnosti, a od grada Novog Sada pre dve godine priznanje za svoj rad posebno sa grupama mladih Sam Đurasović je i predsednik Mreže za politike prema drogama u Jugoistočnoj Evropi.

Đurasović je pojasnio da se Mreža, koja trenutno okuplja 27 članica balkanskih i okolnih zemalja, na globalnom nivou bavi politikama koje regulišu njihov status, zakonima, strategijama, akcionim planovima ili merama koje zemlje donose u ovoj oblasti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.