Druga strana medalje u aforizmu

VIDEO K9: U Kući sportskih legendi na SPENS-u danas je finaliziran međunarodni konkurs Asocijacije sportskih veterana Novog Sada i dodeljene nagrade za najbolji sportski aforizam.

0
140

Prvu nagradu i zlatnu plaketu na Međunarodnom konkursu sportskog aforizma Asocijacije sportskih veterana Novog Sada dobio je Bratislav Kostadinov.

Na ovaj jednistveni konkurs pristiglo je skoro 1800 aforizama od 106 autora iz 11 evropskih zemalja, a “zlatni” među njima glasi “Sred pušaka bajoneta, straže oko nas – tako počinje jedan fudbalski derbi”. Njegov autor ističe da je važno govoriti i o drugoj strani sportske medalje, a jedan od načina da se to učini je i aforizam.

Drugu nagradu žiri je dodelio Dinku Osmančeviću iz BiH,  a treće su podelili Željka Bašanović Marković iz Beograda i ruski aforističar Sergej Sidirov. Aleksandru Čotriću dodeljena je Specijalna plaketa za izuzetan doprinos aforizmu i afirmaciji sporta.

Ovaj konkurs je značajan, smatra Čotrić, jer vrednuje ono što se stvara u ovoj oblasti, a aforističare stimuliše da oštre pera na temu sporta, posebno jer je podžanr sportskog aforizma prilično zapostavljen i podcenjen kod nas, u odnosu na društvene i političke teme.

Uz plakete nagrađeni su dobili i sportsku opremu novosadskih klubova, šampiona države, fudbalskog, odbojkaškog, rukometnog i košarkaškog kluba „Vojvodina“ i Veslačkog kluba „Danubius“.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.