Dron za preciznu poljoprivredu

VIDEO K9: Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu puštena je u rad prva bespilotna letelica koja će omogućiti snimanje useva i direktan prikaz stanja biljaka tokom vegetacije te poduzimanje adekvatnih mera.

116

Na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu demonstriran je rad bespilotne letelice koja je, prema rečima dekana prof. dr Nedeljka Tice, korak dalje ka cilju se Fakultet opremi najsavremenijim učilima kako bi studenti, ne samo teorijski već i praktično, videli šta znači „precizna poljoprivreda“.

Pomoću bespilotne letelice će, prema njegovim rečima, biti snimani usevi i kako bi se donio direktan prikaz stanja biljaka tokom vegetacije nakon čega će biti preduzimane odgovarajuće mere.

Letelica je kupljena sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost u okviru konkursa za sufinansiranje nabavke mašina i opreme u ustanovama visokog obrazovanja čiji je osnovač Vojvodina.

Tim povodom sekretar prof. dr Zoran Milošević izjavio je da precizna poljoprivreda na tom fakultetu ne predstavlja samo deo nauke i nastave, nego i praksu budućih inženjera koji se tu školuju.

Milošević je nakon puštanja u rad bespilotne letelice, podelio najboljim 60 studenta ulaznice za Međunraodni sajam poljoprivredne mehanizacije “Agritechnika” koji će od 10. do 16. novembra biti održan u Hanoveru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.