“Droge i bezbednost u saobraćaju”

VIDEO K9: Srednjoškolcima Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn” u utorak će biti održano predavanje o rizicima i posledicama konzumiranja psihoaktivnih supstanci, posebno u saobraćaju.

0
24

U okviru projekta “Droge i bezbednost u saobraćaju” koji novosadski Dom zdravlja realizuje uz podršku Gradske uprave za zdravstvo, 13. decembra će, biti održano predavanje na tu temu učenicima četvrtog razreda Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn”.

Edukacija je usmerena ka upoznavanju učenika sa rizicima i posledicama konzumiranja psihoaktivnih supstanci,  posebno u saobraćaju.

Najnovija istraživanja pokazuju da sve veći broj učesnika u saobraćaju za volan seda pod uticajem droge i, mada nema tačnih podatka o nesrećama izazivanih vožnjom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, procene su da je skoro 44 odsto vozača u saobraćajnim nesrećama sa fatalnim ishodom bilo pozitivno na drogu.

Policijska uprava Novi Sad je sprovela testiranje vozača na prisustvo psihoaktivnih supstanci i utvrdila da je od testiranih 158 vozača, njih 66 bilo pozitivno.

Česta su i povređivanja koja se dešavaju ukoliko je učesnik u saobraćaju pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci zbog njihovog uticaja na psihomotorne veštine i narušavanje kognitivnog funkcionisanja.

Predavanje o ovim temama biće održano srednjoškolcima u utorak od 14 časova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.