Dozvole vratilo 11.000 vozača

0
20

Na putevima u Srbiji prošle godine je zabeležen rekordan broj saobraćajnih prekršaja.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja od 2009. godine uvedeni su kazneni poeni, a vozač koji prikupi 18 kaznenih poena u roku od dve godine, gubi vozačku dozvolu, rečeno je povodom 1000. seminara za vozače kojima je oduzeta vozačka dozvola zbog nesavesne vožnje na jučerašnjem skupu u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja.

„Podatak da je u prethodnih 999 seminara 11.500 vozača pohađalo seminar govori o tome koliko je vozača koji ne poštuju saobraćajne propise i ono što je upozoravajuće za sve nas kao društvo jeste da je većina tih vozača učinila više od jednog teškog prekršaja, izgubila vozačku dozvolu i došla u stanje da pohađa seminar za unapređenje znanja iz oblasti bezbednosti saobraćaja, kao nesavesni vozač“, istakao je Slaviša Lakićević, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a.

On je naglasio je da je 38 procenata vozača izgubilo vozačku dozvolu jer su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, a 14 procenata zbog prekoračenja dozvoljene brzine.

„Jedini način da vrati vozačku dozvolu je da pohađa seminar koji je danas na programu 1000. u Republici Srbiji. Nakon pohađanja seminara polaže se ispit. Tek neko sa položenim ispitom ima pravo da vrati vozačku dozvolu”, rekao je Branko Stamatović, vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja.

Stamatović ke istakao I da je do sada 11.000 vozača je vratilo vozačke dozvole, a povratnici čine manje od jedan odsto.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.