Doživotno suspendovan zbog prebijanja sudije

VIDEO K9: Vido Lončar je bio jedan od najtalentovanijih hrvatskih boksera, ali ovaj 18-godišnjak ne da neće ostvariti ta velika očekivanja koja su treneri imali od njega, već je trenutno u pritvoru i doživotno je suspendovan zbog skandala na juniorskom prvenstvu Evrope na kome je brutalno pretukao sudiju.

786

Lončar se nadmetao sa Litvancem Algirdasom Baniliusom i triput bio u nokdaunu kada je 50-godišnji sudija iz Poljske, Maciej Dziurgota, rešio da prekine meč i proglasi pobedu gostujućeg takmičara. Ta odluka se uopšte nije svidela mladom Hrvatu koji je kratko boravio u svom uglu, onda prišao Dziurgoti, da bi ga koji sekund kasnije nokautirao.

I, ne samo to – divljački je počeo da ga udara dok je ležao. Dok je mladi Litvanac bežao iz ringa, zaprepašćen onim što je video, prebijanje arbitra je zaustavila tek intervencija dvojice ljudi koji su bili pokraj ringa, te pružili ruke, zgrabili Lončara za noge i izvukli ga pokraj borilišta.

Hrvatski bokserski savez (HBS) odmah je doživotno suspendovao ovog 18-godišnjaka, kog je policija pritvorila zbog nanošenja teških povreda poljskom sudiji, o čijem zdravlju su počeli da se brinu lekari koji su konstatovali da ima višestruki prelom rebara.

Izvršni odbor HBS-a noćas je na hitnoj sednici doneo odluku o doživotnoj suspenziji i izbacivanju iz boksa za boksera Vidu Lončara. Takođe, Izvršni odbor je do završetka istrage suspendovao trenere koji su se u trenutku nemilog događaja nalazili uz ring.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.