Doživotni zatvor Malčanskom berberinu

VIDEO K9: Viši sud u Nišu osudio je na doživotni zatvor Ninoslava Jovanovića zbog otmice i zlostavljanja devojčice iz Brzog Broda. Ovo je prvi put da je jedan sud u Srbiji izrekao najtežu kaznu.

0
20

Ninoslava Jovanovića (46), u medijima nazvanog Malčanski berberin, zbog zbog otmice i silovanja dvanaestogodišnje devojčice u produženom trajanju, Viši sud u Nišu osudio je na kaznu doživotnog zatvora.

Ovo je prvi put da je sud u Srbiji izrekao najtežu kaznu od kada je ta sankcija uvedena u naš pravni sistem i počela da se primenjuje od 1. decembra 2019. godine.

Ceo krivični postupak, uključujući suđenje, bio je zatvoren za javnost zbog zaštite interesa maloletne žrtve.

Jovanović nije prisustvovao objavi presude i on se od hapšenja, 5. januara prošle godine, nalazi u pritvoru koji  mu je takođe danas produžen. Na ovu prvostepenu presudu Jovanovićeva odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu u Nišu.

Jovanović je uhapšen pre tačno godinu dana na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim, nakon što je osumnjičen da je 20. decembra 2019. presreo devojčicu na putu do škole i oteo je.

Devojčica je 29. decembra pronađena u selu Jasenovik u jednoj vikendici.

Jovanović je višestruki povratnik, koji je više od 20 godina proveo u zatvorima. U dva navrata bio je osuđivan za silovanje na kazne od 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.