Dostojanstvo u doba Korone

VIDEO K9: Dostojanstvo je prvo među ljudskim pravima čija je zaštita bila težak posao i u vreme pre pandemije korona virusa, koja je donela nove izazove i ograničenja.

0
15

Poslednja nedelja oktobra unazad nekoliko godina u instituciji Pokrajinskog ombudsmana je rezervisana za temu zaštite nekog od ljudskih prava, a prošle sedmice je tim povodom održana međunarodna onlajn konferencija na kojoj je bilo reči o zaštiti ljudskog dostojanstva.  

Bila su dva skupa konferencije kojoj su prisustvoli učesnici iz naše i još 13 zemalja, rekao je Pavlović.

Pokrajinski zaštitnik građana, koji se nalazi na Bulevaru Mihajla Pupina 25, podsetio je Pavlović, radi po konkretnim pritužbama građana, ali mu je i zadatak da građane upozna sa pravima koja im pripadaju, te prati kako se standardi primenjuju, kako bi se poboljšao rad organa vlasti.

Uloga ombudsmana je, kako je rekao Prof. dr Zoran Pavlović, da ohrabruje, opominje i savetuje javnu vlast kako bi građani imali sve mogućnosti da ostvaruju svoja prava, ali je rad po pritužbama često izazovan posao.

Pavlović je podsetio da Zaštitnik građana deluje u propisanim okvirima i ingerencijama i apeluje na građane da pri reševanju nekog problema prvo iscrpe sva redovna i vanredna pravna sredstva koja im pripadaju po zakonu i tek ako ne budu zadovoljni radom organa javne uprave da se obrate ombudsmanu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.